Povestea unei cumpărături online

www.massimodutti.com

Știți acea categorie de oameni care se încăpățânează mereu să explice cum nu pot cumpăra absolut nimic fără să simtă mătasea, să vadă curbele rochiei în jurul gleznelor, să simtă mirosul de piele întoarsă sau să se privească în oglindă de vreo 20 de ori? Ei bine… NU mă număr printre ei. Din contră, nimic nu mă înseninează mai mult decât gândul că – la sfârșitul unei zile lungi de muncă – mă pot răsfăța în fotoliul meu de acasă, dând zoom fără efort pe zeci și sute de rochii, bluze și pantofi.

De când mă știu, ideea de a merge la cumpărături în sensul clasic, pe cât de atractivă în primele cinci minute, devenea pe-atât de obositoare pe măsură ce picioarele oboseau, atmosfera de mall mă apăsa, iar muzica dată la maximum în difuzoare îmi dădea senzația că sunt într-un fel de discotecă decorată cu haine și pantofi. Așadar, când site-urile din afară au început, încetul cu încetul, să livreze și în România, am spus Aleluia și mi-am simplificat viața.

Prima mea cumpărătură virtuală s-a produs în 2007 și s-a născut dintr-o revoltă: voiam să cumpăr o geantă văzută în magazinul unui retailer de modă de la noi, iar vânzătoarele mi-au spus, din vârful buzelor, că ultimul exemplar a fost deja ,,rezervat” de o doamnă. Orgoliul meu de fashionista de 23 de ani s-a simțit lezat, așa că în seara respectivă am intrat pe site-ul brandului respectiv și mi-am comandat geanta direct din Franța. Restul, cum se spune, e istorie.

Tocmai de aceea, m-am bucurat foarte tare când am aflat că Massimo Dutti își va deschide porțile magazinului online și pentru clienții din România. Chiar dacă îmi mai calc pe inimă din când în când și dau un tur rapid prin magazinele mele preferate – Massimo Dutti fiind un all-time-favorite – mă trezeam de multe ori la spartul târgului, când mărimea potrivită la hainele care-mi plăceau era demult vândută iar piesele de rezistență se aflau deja în garderoba altcuiva. Invariabil, plecam acasă cu un oftat și cu reconfirmarea unei convingeri: ,,Tot mai bine e online”.

Cu atât mai mare a fost astfel entuziasmul meu când cei de la Massimo Dutti mi-au propus să fiu printre norocoasele care testează în avans site-ul WWW.MASSIMODUTTI.COM – oficial se va deschide de pe 19 martie, adică mâine –  având acces la colecția de primăvară-vară, inclusiv la seria exclusivă New York City, inspirată de stilul americancelor din Big Apple. M-am așezat în fața calculatorului și… tadadadam.

New York City Limited Edition

O oră și jumătate mai târziu (da, sunt foarte riguroasă când vine vorba de cumpărăturile mele), iată cu ce se îmbogățise garderoba mea:

O bluza din in alb, cu gulerul bordat cu margelute fine. Iubesc albul – trei sferturi din garderoba mea e formată din piese în această non-culoare – și am avut mereu o slăbiciune pentru accesoriile foarte fine. Așadar, chiar dacă 90% dintre bluzele mele albe sunt simple, tocmai pentru a le putea accesoriza după bunul plac cu coliere și pandantive pe lanț, detaliile argintii ale acestei bluze mi-au plăcut mult și mi s-au părut foarte ,,în stilul meu”.

Bluza rosie cu fundă la spate pe care o vedeți în partea de sus a paginii. Dintr-un bumbac moale (nu port absolut niciodată fibre sintetice 100%, oricât de glamorous ar arăta obiectul respectiv), se potrivește perfect cu sacourile mele albe de vară și mă și văd purtând-o cu o pereche de pantaloni scurți denim.

O bluză roz-prafuit cu fir metalizat, numai bună pentru serile mai răcoroase de vară. Rozul pudră se va afl categoric pe locul întâi în orice top al culorilor pe care l-aș face vreodată, iar varianta Massimo Dutti face parte din ediția limitată New York City.

Deformație profesională sau nu, iubesc tot ceea ce înseamnă produse de papetărie, așa că n-am putut rezista în fața unei mini-agende din piele bleumarin. Noua mea achiziție mi-a oferit și un argument în plus în sprijinul pasiunii mele pentru online: până să apara site-ul Massimo Dutti, nici nu știam că există agende din piele în oferta brandului (ba chiar există pe două mărimi și în două culori diferite!).

Pentru că tot a fost ziua mea săptămâna trecută, nu cred că există mod mai bun de a demara un nou capitol din viață, sub un nou prefix, decât cu o mică sesiune de shopping. Ce mai rămâne de așteptat? Să vină vara. De restul mă ocup eu. Tot online :)

Adauga in Bookmark acest permalink. Urmareste comentariile noi cu feed RSS pentru acest articol. Adauga un comentariu sau lasa un trackback: Trackback URL.