Trailer de carte – “Povestile unei inimi”

Trailerul pentru ,,Povestile unei inimi” a fost o joaca frumoasa, prin care am incercat sa inventam o lume suspendata undeva intre copilarie si maturitate: o lume colorata si jucausa ca o animatie, dar presarata cu franturi de realitate pe care le-a trait si le-a simtit orice femeie, cel putin o data in viata. Franturi din ,,Povestile unei inimi”.

Cele doua minute si sapte secunde ne-au luat fix doua zile de munca – din zori pana-n seara – pentru ca fiecare 10 secunde de miscare s-au compus – in sistem stop-motion – din cel putin o suta de cadre statice. Altfel spus, simplul gest al aranjarii unei suvite de par, spre exemplu, s-a filmat pas cu pas, in cate 50-80 de ,,poze” intermediare. Am facut totul cu drag si, chiar daca m-am simtit putin ca intr-un joc din copilarie, acesta a fost un joc de oameni mari, cu o intreaga echipa in spate, cu instrumente high-tech si cu un deadline strans de respectat.

Toate elementele care fac parte din aceasta joaca a noastra au o semnificatie si au fost alese cu grija, in spiritul povestii mele: norii sunt sursa mea inepuizabila de fascinatie (sunt colectionara de nori, fotografiez mereu forme frumoase si stranii pe care le zaresc pe cer in fiecare zi); toate hainele in care apar sunt obiecte dragi mie (spre exemplu: fusta inflorata face parte din costumul popular polonez, o latura a mostenirii mele culturale, iar tricoul cu ,,Le monde Magazine” este o piesa pe care o iubesc pentru ca ma duce cu gandul atat la ideea de ,,cetatean al lumii” cat si la lumea presei); lampa Tiffany este un simbol recurent al cartii, iar acel panou cu taieturi din reviste contine chiar articole de-ale mele, mai vechi sau mai noi, toate taiate si lipite chiar de subsemnata. Totul s-a facut cu suflet si sper ca joaca mea sa va faca sa zambiti … pret de exact doua minute si sapte secunde.

Nu in ultimul rand, si coloana sonora are o semnificatie deosebita pentru mine: ,,Everything I Trust in Is the Love” este o melodie compusa si interpretata de Veronica Zafiu, o prietena draga care a disparut din viata mea acum patru ani, dar pe care am vrut-o, chiar si indirect, parte din povestea mea. Povestea ei, scrisa tot de mine, o puteti citi aici.

Regizor: Florin Costache
Director de imagine: Bogdan Slavescu
Concept: Antz
Coloana sonora: ,,Everything I Trust in Is the Love” – Veronica Zafiu 

Povestile-unei-inimi_m12

Din Cartea Povestile unei inimi

Adevarul fundamental al iubirii este ca nu ajungi sa imbatranesti decat alaturi de barbatul cu care ti se potrivesc… povestile. Mai mult...